Leef en werk jij vanuit je ware kracht? Ik bedoel, werk je vanuit flow? Geeft het je energie in plaats van dat het je bergen energie kost? Het lijkt zo eenvoudig en om eerlijk te zijn is dat het ook, zodra je leeft en werkt vanuit je pure, ware authenticiteit. Hoe je dit doet, lees je hieronder.

Leven en werken vanuit je kracht

Ieder persoon droomt ervan dat het leven stroomt;  voldoende energie, verbinding met anderen, mooie processen, groei, zelfvertrouwen, verhoogde eigenwaarde en gelukkige en positieve gevoelens. Toch bereikt lang niet iedereen deze flow, waardoor er soms zelfs burn-out op de loer ligt. Dit is zó jammer, vooral als je beseft dat dit vooral te maken heeft met de chemie van leven en werken vanuit je zijnskracht.

Leven en werken vanuit de elementen

Leven en werken vanuit je authentieke kracht, zodat je helemaal in je element bent? Hoe doe je dat? En wat moet je doen om in je element te komen? We zijn allemaal geboren met onze Eigenheid, onze authenticiteit. Gaandeweg verliezen veel mensen het contact hiermee. Om hier weer verbinding mee te maken en vanuit eigenheid te kunnen leven en werken, is het zinvol om te weten dat we allemaal een eigen krachtbron hebben gekoppeld aan een element. Het kan goed zijn dat de elementen water, aarde, vuur en lucht je bekend voorkomen. Maar wist je dat deze elementen van groot belang zijn voor jou als persoon?

De elementen; aarde, water, vuur en lucht

Om vanuit flow en Eigenheid te kunnen leven en werken is het belangrijk om te weten waar je kracht ligt en wat je daardoor makkelijk afgaat. Door inzicht te krijgen in welk elementtype je bent, kun je écht in je kracht gaan staan en vanuit een natuurlijk leiderschap je Eigenheid versterken. Hieronder zet ik de elementen met de bijbehorende eigenschappen even voor je op een rij.

 

Element vuur:

Eigenschappen die kenmerkend zijn voor vuurtypes: Vurig, avontuurlijk, initiatiefnemend, optimistisch, vol zelfvertrouwen, moedig, levenslustig, expressief en vrijheidslievend. Het vuurtype houd ervan om lekker actief bezig te zijn en te genieten van impulsieve acties. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk en zo weten ze andere mensen te inspireren. Ze hebben over het algemeen een positieve denkwijze en alles wat ze doen, gaat vaak ook goed. Vuurtypes houden van zelfstandigheid daar varen ze het beste bij.

Element water:

Eigenschappen van watertypes zijn: gevoelig, empathisch, warmhartig, sterk betrokken, verzorgend, sterk betrokken. Het watertype is een echt mensenmens. Ze voelen vaak eerst aan hoe het aanvoelt en gaan dan over tot actie. Dit maakt dat het hele goede observators zijn. Dit type kent diepgang, oppervlakkigheid daar kan een watertype niets mee. Belangrijk voor watertypes zijn mensen om hun heen die een goede sfeer ook belangrijk vinden. Dit is namelijk heel bepalend voor het welbevinden van een watertype.

Element aarde:

Eigenschappen die heel tekenend zijn voor aardetypes zijn: vastberaden, volhardend, stabiel, betrouwbaar, realistisch, geduldig, praktisch, krachtig en materialistisch. Aardetypes staan met twee voeten op de aarde en kunnen niet veel met het voelen, ze houden emoties daarom vaak ook voor zich. Ze richten zich op feiten en bekijken de wereld zoals deze is. Aardetypes zijn erg volhardend in hun processen. Ze stellen vaak scherpe doelen die ze zonder blikken of blozen nastreven. Ook hebben ze een een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en kunnen materialistisch zijn.

Element lucht:

Eigenschappen die passen bij het luchttype zijn: Objectief, inspirerend, optimistisch, rationeel, vrijheidslievend, communicatief sterk, filosofisch en flexibel. Luchttypes kunnen goed samen werken en staan bekend om hun objectieve houding tijdens dit proces. Ze laten zich leiden door hun gevoel, maar houden daarbij zeker ook de realiteit voor ogen. Het luchttype is heel verbindend en is de brug tussen gedachten, woorden en dromen.

 

Als je weet vanuit welk element jij leeft en deze in zijn volle potentieel kunt benutten, dan gaat het stromen. Dan wordt leven en werken pas echt een feest. Het put je niet langer uit, maar je beweegt je er zonder moeite doorheen, omdat je vanuit je Eigenheid en kracht leeft en werkt. Is dit ook jouw verlangen?  Laten we even bellen, dan vertel ik je graag over hoe je dit kunt bereiken.

 

 

Vragen? Chat met mij