Ben jij een aardetype? Of denk je dit te zijn? Ben je een mix met het aardelement en…? Dan wil je deze informatie niet missen. Want met deze kennis, weet je waar je kracht als aardetype ligt en hoe je deze in kunt zetten om moeiteloos vanuit Eigenheid te leven en werken.

Jij als element aarde

In mijn blog: Elementen, heb je al iets over het element aarde kunnen lezen. Nu gaan we heerlijk de diepte in. We weten dat de eigenschappen; vastberaden, volhardend, stabiel, betrouwbaar, realistisch, geduldig, praktisch, krachtig en materialistisch staan voor het aardetype.

Maar hoe zorg je nou dat deze eigenschappen jouw leven en werken in de lift tillen? Voordat we hierover verder gaan… Even een korte break. Lees de eigenschappen nog eens rustig door en voel eens wat het met je doet. Waar voel je dit? Bekijk je de eigenschappen als positief of juist als negatief?

Leven en werken vanuit je Aarde element 

Om vanuit Eigenheid te leven en werken is het heel belangrijk dat je jouw eigenschappen als krachtbronnen kunt zien. Het is een stel prachtige eigenschappen op een rij. Als je deze goed in zet, dan laat je de puurste versie van jezelf zien. Door jouw manier van vastberadenheid en volharding, rust jij niet voordat alle puntjes op de i staan. Met een praktische insteek, geduld en een realistische kijk, weet jij haalbare doelen te stellen. Zolang je het maar vanuit je Eigenheid en vertrouwen doet.

Aarde element en leiderschap

Alle elementen geven op hun eigen eigenzinnige manier richting aan het leven. Ook als het gaat om sturing geven aan anderen, zal ieder elementtype dit anders aanvliegen. Ben jij een aarde type? Dan herken je je wellicht in het volgende… Het aarde element heeft als favoriete stijl de gestructureerde leiderschapsstijl. Dat klinkt goed vind je niet? Maar hoe herken je of je vanuit deze stijl leiderschap neemt? Wanneer je vanuit deze eigenheid onderneemt, ben je op een taakgerichte, praktische en planmatige manier aan het bewegen. Processen worden nauwkeurig bijgehouden en daar waar nodig op een effectieve manier bijgeschaafd. Zekerheid is voor jou als aardetype erg belangrijk. Met deze vorm van leiderschap inspireer en stimuleer jij anderen.

Aarde element en communicatie

Ook in de communicatie heeft ieder elementtype zijn eigen communicatiestijl. Jij als aarde type hebt een rustige en weloverwogen manier van praten. Dit is voor de ontvanger heel erg prettig. Voor jou kan dit wel een valkuil zijn, want wanneer je telkens overwogen met jezelf aan het communiceren bent, kan het zijn dat je in een denkloop terecht komt. Een ander communicatie aspect wat ook heel kenmerkend is voor het aarde element is de logische en bedachtzame manier van communiceren. Je weegt je woorden goed af en wilt zeker weten dat je het juist zegt. Een hele mooie eigenschap, maar als je niet oplet blijf je in de gedachtestroom hangen en kom je niet in de actiemodus.

 

Ik kan je nog veel meer vertellen over jou als aarde element. Waar je kracht ligt en hoe je dit kunt inzetten in jouw leven en werk. Dit is toch wat je wil?! Ga je mee op ontdekking en ontdek jij waarom bepaalde zaken niet stromen en wat je kunt doen om dit vanuit jouw kracht aan te vliegen? Ik help je heel graag, want geloof me… I’ve been there. Ik weet waar je tegenaan loopt en ook hoe het voelt om weer in je kracht te staan. Dit gun ik jou ook! Laat mij je helpen met het versterken van je Eigenheid.

Vragen? Chat met mij