Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wp_soundpress_plugin has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/hetisjegelukt.nl/httpdocs/wp-content/plugins/soundpress/soundpress.php on line 107
Onlinecursus-Zelfacceptatie-Deel4 - Het is je gelukt

Ontdek je schaamte

Welke schaamteverhalen van jezelf heb jij als waarheid aangenomen?

Hoe vaak zeg je tegen jezelf dat ik dat moet doen? Het moeten vermindert stapsgewijs onze eigenwaarde. Ik zou bijvoorbeeld meer moeten bewegen, kan ertoe leiden dat ik een slecht persoon ben omdat ik niet voor mijn lichaam zorg.

Ben jij geobsedeerd door perfectionisme? Het verlangen naar perfectionisme is een grote vermomming voor schaamte, want als we perfect zijn, kan niemand ons bekritiseren.

Waar word jij boos over? Defensief reageren op kritiek of feedback is een manier om de schaamte die we ervaren af te wenden.

Wat stel jij uit? Is er een blog, podcast, website of een gesprek dat jij elke keer uitstelt? Uitstelgedrag is een andere vorm om mogelijke afwijzing en oordeel te vermijden. Als we dat project nooit starten, kan niemand ons bekritiseren.

Waar klaag jij over? Of geef jij anderen de schuld? Als je een andere persoon in je leven de schuld geeft, wat is dan de aard van de schuld? Schrijf op waarom die persoon de schuld heeft en ontleed het.

Protocol 3

De oliën voor de komende drie dagen:
Lavender, Wintergreen, Black Pepper & Frankincense

Smeer deze druppels (de komende drie dagen) in de ochtend op de aangewezen plekken. Lavender: 1 druppel op je derde oog (tussen je wenkbrauwen). Wintergreen: 1 druppel op de achterkant van je nek en op de bovenkant van je schouders. Black Pepper: 1 druppel 5 cm boven je navel en 5 cm onder je navel. Frankincense: 1 druppel onder je voeten.

Vragen? Chat met mij