Expeditie Eigenheid

Module 5: Jouw impact

Impact met je communicatie

Effectief kunnen communiceren met anderen is een van de meest essentiële vaardigheden die een persoon kan hebben. Of het nu gaat om contact met familie en vrienden, het delen van je ideeën met collega’s op het werk of het benaderen van (potentiële) klanten, communicatie is absoluut fundamenteel. Als je het gevoel hebt dat je communicatieve vaardigheden niet aan je verwachtingen voldoen, dan zijn er verschillende manieren die je kunt gebruiken om ze te verbeteren.

We willen je bewust maken van je communicatieve kwaliteiten, en ook de mogelijke valkuilen, zodat je een keuze hebt en niet alleen vanuit gewoonte reageert. Door je eigen stijl goed te kennen kun je van je kwaliteiten effectiever gebruikmaken en je eigen valkuilen vermijden. Als je je bewust bent van de stijl van je gesprekspartner kun je dus kiezen hoe je hierop af kunt stemmen zonder op de automatische piloot een primaire reactie te geven. De kans dat je je gespreksdoel bereikt wordt daarmee veel groter. Kortom door het herkennen en erkennen van je eigen stijl én de stijl van de ander kun je met minder moeite meer bereiken.

Opdracht 5.3

Ontdek of je jouw manier van communiceren herkent én ontdek welke communicatietips er zijn per kleurfamilie. Wat is kenmerkend aan jouw communicatiestijl en wat vind je prettig? Maak opdracht 5.3 in je werkboek om daar achter te komen.

Overzicht

Introductie

Module 1

Module 2

Module 3

Module 4

Module 5

Bonusvideo's

Download en links voor deze video

Vragen? Chat met mij