Op eigen kracht met essentiële oliën

De eerste stap naar verandering..

Heb jij net even dat extra zetje nodig? Wil jij meer focus, ontspanning & rust ervaren? Of wil je je opgewekter, energieker voelen met meer zelfvertrouwen?
Essentiële oliën kan je inzetten voor je gezondheid en je emotionele gemoedstoestand. Met het begin kon ik dit ook zeker niet geloven. Wat kon een druppel olie nou betekenen? Nou, ik spreek nu uit ervaring, echt ontzettend veel! De oliën zijn 100% zuiver en een natuurlijke aanvulling voor jou klachten op fysiek, emotioneel of mentaal niveau. Met het gebruik van de oliën kan je je gezondheid (pro) actief ondersteunen

Veelal zet ik de oliën op emotioneel/mentaal niveau in. Omdat ik geloof dat je lichaam jou wat wilt vertellen bij een fysieke klacht.

Ik ben de uitdaging aan gegaan om meer mijn controle, perfectionisme en verantwoordelijkheid los te laten, grenzen aan te geven en mijn emoties te laten tonen en te vertellen.

Het heeft me een grote steun in de rug gegeven tijdens deze uitdagende periode, ik voelde me makkelijker door de veranderingen heen gaan.

Ik help jou met het inzetten van de oliën wat jij nodig hebt. Je kunt altijd je vragen blijven stellen en dat vind ik leuk ook! Want kennis delen is één van mijn grootste passies. Met de oliën in huis kan je snel handelen en inspelen op de behoefte die je op dat moment hebt.

Wat is een essentiële olie?

Essentiële oliën worden vaak als heel krachtig en effectief ervaren. Het is zo veel meer dan alleen een lekker geurtje! De essentiële oliën zijn krachtig en hebben een sterke invloed op ons gezondheid en welzijn.
Essentiële oliën zijn vluchtige en aromatische bestanddelen die van nature voorkomen in wortels, zaden, schors, stelen, bladen, bloemen en andere delen van bomen, planten en struiken.
De oliën worden gewonnen door stoom destillatie of persen van de schil.

Wat kun je met essentiële oliën?

Je rustiger en ontspannen voelen, helderheid ervaren in je hoofd, gestructureerd zijn, geaard zijn en nog zo veel meer! De oliën kunnen op verschillende niveaus hun werk doen. Zowel op fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch vlak. Iedere olie heeft zijn eigen kwaliteiten en eigenschappen op diverse niveaus. Het is een eerste stap om verandering te voelen op eigen kracht.

Sommige essentiële oliën werken verzachtend, reinigend of aardend, en andere staan bekend om hun energie gevende, verkwikkende, verwarmende of vernieuwende eigenschappen. Omdat onze lichamen zich gedurende de dag in verschillende emotionele en fysieke toestanden bevinden, kan het jou helpen bij je dagelijkse uitdagingen.

Zo gebruik je essentiële oliën

Je hoeft geen expert te zijn om gebruik te maken van de vele voordelen van essentiële oliën. Het enige dat je nodig hebt is een basiskennis over hoe je veilig en eenvoudig essentiële oliën kunt gebruiken tijdens jouw dagelijkse routine. De basiskennis en de praktische kant van het gebruik van de oliën leer ik je aan. Zodat je zelfredzaam bent met de oliën. Jij kan dit!

De oliën kan je op 3 verschillende manieren inzetten.

1. Door geur

Ik heb veel steun gehad om ze in te zetten op emotioneel en mentaal vlak. Bij het gebruik van de olie komt de geur direct binnen via het limbisch systeem. Ook wel ons emotionele brein genoemd. Het limbische systeem heeft een directe verbinding met je zenuwstelsel, dat vervolgens signalen doorgeeft aan je organen en de rest van je lichaam. Op deze manier gaat de werking van de essentiële olie op je gemoedstoestand en heeft het direct een effect op je welzijn. Daardoor kunnen de oliën meteen een kalmerend, opwekkend of euforisch effect hebben op ons lichaam en geest.
Verschillende oliën hebben een specifieke uitwerking op specifieke delen van het lichaam. Daardoor werkt elke olie anders, en ook bij elk persoon kan het weer anders zijn.

2. Op je huid

We noemen dit topisch. Essentiële oliën kan ook worden aangebracht op de huid. Dit kan rechtstreeks op de plek waar je last hebt, chakra’s, (flexpunten) onder je voeten, op de polsen, in de nek of hals, ruggenwervel, op de plekken waar de poriën het meest open zijn, voorhoofd en slapen, borst en buik, armen & benen.
Via de huid komen de oliën in de bloedbaan terecht, en kunnen ze de cellen bereiken.

3. Inname of "intern"

Bij inname komen essentiële oliën rechtstreeks in de bloedstroom terecht via het maagdarmkanaal, waar ze door het hele lichaam worden getransporteerd. Essentiële oliën zijn oplosbaar in vet, zodat ze gemakkelijk naar alle organen van het lichaam, inclusief de hersenen, worden getransporteerd.

Hoe start je met essentiële oliën?

De beste en meest voordelige manier om van start te gaan met de essentiële oliën is de basisset. De basisset kent 10 oliën. We hebben de Family Pakket met 10 flesjes van 5 ml en een Home Essentials Kit met 9 flesjes van 15 ml en 1 flesje van 5 ml. Dit is een kit samengesteld om van start te gaan met de oliën voor de meest voorkomende fysieke/ emotionele en mentale klachten.

Bij de aankoop van je kit ontvang je gelijk een korting van 25% op de producten van dōTERRA en op al je volgende bestellingen. Dit verplicht je tot niets maar geeft je wel een mooie en fijne optie!

Je ontvang van mij persoonlijke begeleiding en je krijgt toegang tot onze besloten Facebook groep waarin we onze kennis en ervaringen delen. Ook wordt er elke maand een nieuwsbrief verzonden met boordevol tips. Wanneer je graag vooraf met me bespreekt met welke oliën jij het beste kan starten, dan doe ik dit graag! Door goed te luisteren en concrete vragen te stellen weet ik welke oliën voor jou goed zijn om te starten.

Hoe leer je meer over essentiële oliën?

Regelmatig geven we gratis workshops over essentiële oliën. We leren je de basis informatie en hoe je ze kan gebruiken. Daarnaast geven we ook workshops over o.a. emoties, chakra’s, organen, dieren, hormonen etc.

Ook hebben we een besloten community waarin jij 6 verschillende modules vindt over essentiële oliën en de thema’s met essentiële oliën.

Vragen? Chat met mij