Je bent gaan ondernemen juist omdat je meer vrijheid en succes wilt in je leven. Dat betekent niet dat je ’s avonds uitgeblust om de bank neer ploft en geen energie meer over hebt.

Ondernemen is je eigen tijden bepalen, doen waar jij energie van krijgt en tijd over houden voor de dingen wat je nog meer belangrijk & leuk vindt. Helaas gebeurt soms het tegenovergestelde. Je agenda wordt geleid door je klanten en wanneer je eindelijk de deur van je praktijk dicht doet heb je geen energie meer over..

De eerste stap is om bewust te zijn van je energiegevers en lekkages. Daarna verantwoordelijkheid nemen om er naar te handelen.
Wat ook vaak wordt vergeten in het verhogen van je energie is de kracht van je denkpatroon, kleur en geur. Je (negatieve) denkpatroon kan je energie volledig uitputten. Één van de redenen waarom ik (bijna) nooit het nieuws lees of kijk is door de vele negativiteit die hierin gedeeld wordt. Het slurpt mij letterlijk leeg. Geef mij maar positiviteit met een flinke scheut kleur & geur.

Er zijn drie kleuren en drie oliën die ik met je wil delen om je energieniveau te verhogen waardoor je meer positiviteit ervaart en dus direct kan tanken in je energieniveau. Het is misschien lastig voorstellen, maar kleuren en geuren zijn zelfstandige krachten en geven vibraties af. De trillingen van de kleur neem je waar met je ogen én je huid en beïnvloeden daarmee je stemming. De trilling van de geur neem je waar met je neus en beïnvloeden ook je stemming.

Wanneer je op de radio je favoriete lied hoort & even lekker uit je dak gaat, voel je na de tijd een natuurlijke boost. Deze boost kan je vergelijken met de kleur rood. Rood is de kleur van actie, van doorzetten en volhouden. Rood geeft je een snelle energie boost waardoor je energieniveau zal toenemen. Dit geldt ook voor de olie Peppermint, een snelle frisse energie oppepper is dat!

De kleur van mijn Eigenheid hoort ook bij de kleuren van energie verhoging. En dat is uiteraard de kleur geel. Geel is de kleur van positief denken, vrolijk zijn en je gelukkig voelen. Het is de kleur van de zon en roept een gevoel van vertrouwen, vrolijkheid en geluk op. Geel zet je in beweging, helpt je oude patronen te doorbreken en geeft je nieuwe inzichten. Deze kleur staat voor verandering en vernieuwing. Geel geeft energie, het is de kleur van warmte en positief denken. Alsof je even in de zon loopt. Dit geeft je (mentale) energie én zelfvertrouwen om nieuwe paden te bewandelen. Met de olie Lemon verbeter je net zoals bij de kleur geel je humeur. Lemon geeft energie en verbetert je concentratie.

Wanneer je rood en geel combineert kom je uit op Oranje. De actie en kracht van rood gecombineerd met de vrolijkheid en gevoel van positiviteit van geel komt uit op vreugde, plezier en enthousiasme van oranje. Deze kleur zorgt ervoor dat je weer plezier kunt ervaren en brengt je in contact met jouw eigen optimisme, vrolijkheid en speelsheid. Met de olie Motivate zorg je er voor dat je motortje aan gaat!

De snelste manier om je energieniveau te verhogen is de kracht van kleur toe te passen en deze kleuren te dragen. Welke tint van rood, geel of oranje hebt beste bij jou past is afhankelijk van jouw Eigenheid.

  • Ben jij een doener die regelmatig initiatief toont en graag bepaalt dat zaken gebeuren. Dan past daar het beste een heldere tint bij. In dit geval is dat rood, geel en mandarijn.
  • Ben je juist een samen werker en schenk je aandacht aan anderen op een flexibele manier. Dan zijn gedempte kleuren weer mooi. Denk dan aan bordeaux, vanillegeel en oranje.
  • Ben jij een denker en houd je vast aan dingen die goed zijn en ben je daar trouw aan. Dan past een donkere tint van een kleur bij jou. Zoals aubergine, okergeel en siena.
  • Ben je juist een inspirator die op een luchtige manier mensen met elkaar verbindt. Dan zijn lichte kleuren mooi voor jou. Bijvoorbeeld koraal, crème en zalm.

Herken je dat deze kleuren en geuren je energie geven?

Vragen? Chat met mij